Close

Treballs elaborats per l’alumnat castellanoparlant de l’ESO de l’IES Monastil (Elda) amb el resultat reeixit assolit en dues biblioteques virtuals amb una tria dels llibres digitals creats sobre dues rondalles arreplegades a Banyeres de Mariola: “La tia Misèria” de l’escriptor Jordi Raül Verdú Pons i “Abella” de l’escriptor Enric Valor i Vives.

El projecte dels treballs consisteix en la gravació de la lectura de cada rondalla, després l’escenificació en vinyetes i finalment l’edició del llibre digital amb tot plegat.

Presentació de recursos digitals sobre Vicent Andrés Estellés aprofitant la celebració del centenari del seu naixement. També té afegit un qüestionari i enllaçat un llibre digital amb les recitacions i els cal·ligrames fets del poema “Els amants” pel meu alumnat de 4t d’ESO a l’IES Monastil d’Elda.

Projecte educatiu perquè l’alumnat de l’Educació Primària i de l’ESO conega i elabore recursos digitals sobre les rondalles valencianes arreplegades pels escriptors Enric Valor i Vives i Jordi Raül Verdú Pons

Dins d’aquesta presentació podem veure els treballs duts a terme per alumnat sobre les rondalles El dimoni fumador, arreplegada a Penàguila, i La tia Misèria, arreplegada a Banyeres de Mariola. 

Així mateix, es pot veure cadascuna de les presentacions elaborades mitjançant l’eina digital Genially, com també en format de llibre digital i interactiu en prémer damunt de les imatges.

Presentació que recull molts dels recursos digitals que s’han dut a terme arran de la celebració de l’Any Fuster com motiu del centenari del naixement de Joan Fuster amb nombrosos articles, documentals, enllaços a pàgines web, reportatges, entrevistes i continguts interactius i audiovisuals dedicats a un dels intel·lectuals europeus més importants del segle XX. 

Presentació sobre el llibre de lectura “Una família de por” de l’escriptor Francesc Gisbert i Muñoz, amb dibuixos de l’il·lustrador César Barceló. A banda d’una secció dedicada a aquests, la presentació té inserit un bibliotràiler i un qüestionari de comprensió lectora de la seua lectura.

 

Aquesta és la història de Rut i la seua família, més pobres que les rates. Sobreviuen com poden i dormen en una furgoneta. Una nit, descobreixen una casa misteriosa, la Casa de les Tres Torres, a primera vista abandonada, i decideixen instal·lar-s’hi. Aquella casa no es troba tan buida com es pensaven i hauran d’aprendre a compartir-la amb una altra família de monstres. Monstres i humans seran capaços de conviure?

El treball consistí en l’enregistrament de veu d’una tria dels refranys valencians més populars, fruit de la saviesa i les tradicions populars, que s’han transmés de manera oral de generació en generació i de temàtica molt diversa: les relacions, els sentiments i les actituds, els oficis i el treball, la naturalesa i l’oratge, els pobles i els llocs… L’alumnat ha realitzat individualment l’enregistrament amb la seua veu utilitzant l’eina digital Vocaroo.com, creant novament una imatge pròpia d’un avatar mitjançant l’aplicatiu Bitmoji, per a ajuntar-ho tot en la presentació del conjunt del treball del grup d’alumnes. Al llarg de la presentació trobarem nombrosos refranys que acompanyen els avatars i a l’acabament té inserit un joc del tipus qüestionari, també creat amb l’eina digital Genially, sobre el significat de diversos refranys.

La tasca realitzada per l’alumnat de 2n d’ESO-A, Desfem les frases fetes, va consistir en l’enregistrament de la seua veu llegint una de les frases fetes treballades en la classe i la seua explicació dins del seu ús en la tradició oral dels costums culturals de la llengua valenciana. Tots aquests treballs s’han recopilat endins d’una presentació atraient i lúdica amb les figures del joc tangram, aprofitant les possibilitats interactives de l’eina digital Genially per a obtenir un resultat prou reeixit.. L’alumnat ha creat un personatge (avatar) semblant a ells i ha enregistrat la seua veu utilitzant l’eina digital Vocaroo.com.

La tasca a realitzar per l’alumnat va consistir a fer la recitació del poema Tast de salobre que apareix al llibre i enregistrar aquesta recitació amb música de fons ambiental. A més a més, l’alumnat ha creat un personatge (avatar) semblant a ells i ha enregistrat la seua veu utilitzant l’eina digital Vocaroo.com. Tots aquests treballs s’han agrupat en una presentació engrescadora i atraient, i en aquest cas, aprofitant les possibilitats interactives de l’eina digital Genially per a obtenir un resultat prou reeixit.